Peter Normann Waage

Peter Normann Waage

Omtale
Peter Normann Waage (f. 1953) har utgitt en rekke bøker om kulturhistoriske og politiske emner, blant annet Russland er et annet sted. En kulturhistorisk bruksanvisning (1990) og Jeg, vi og de andre. Om nasjoner og nasjonalisme i Europa (1993), F. M. Dostojevskij (1997) og Islam i en moderne verden (2004). Han er blitt rost for sin evne til å presentere og popularisere i utgangspunktet kompliserte emner.
Anmeldelser
"Tvil, tro og håp kan stå som stikkord for disse essayene. Vi møter en moden manns søkende funderinger over et viktig tema."
Dag Herbjørnsrud, Aftenposten
Bibliografi

2012 - Russland er sitt eget sted

2009 - Ordet og makten i Russland

2009 - Russiske skåltaler

2004 - Islam i en moderne verden

2001 - Steppen og tiden

2000 - Utgang fra transen

1998 - Brytninger

1996 - Jeg, vi - og de andre storbok

1993 - Når kulturer kolliderer

1992 - Russland er et annet sted

1992 - Et imperium går under

1991 - I prinsippet ja

1990 - Russland er et annet